28 bekeuringen voor mensen die ongeval fotografeerden en filmden

motoragentMotoragent Peter Kennis van de politie in Brabant was er helemaal klaar mee en heeft 28 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die foto’s en video’s maakten van een ongeval. Het is bij wet al verboden om een telefoon te gebruiken achter het stuur, maar sommige mensen vinden het nodig om foto’s en video’s te maken als ze langs een ongeval rijden. Sommige automobilisten rijden zonder handen aan het stuur en met hun lichaam half gedraaid beelden te schieten van ongevallen en dat gedrag zorgt er voor dat er een verhoogd risico is op nog meer ongevallen.Boeken algemeen

Op een vrijdag afgelopen zomer had motoragent Peter Kennis er maar liefst 28 te pakken in ruim een uur tijd. Niet alleen zorgen automobilisten die rijdend fotograferen voor een verhoogd risico op ongelukken, maar ze veroorzaken ook zogenoemde ‘kijkersfiles’. Het komt vaak voor dat terwijl de politie bezig is met een ongeluk, er aan de andere kant van de weg ook ongelukken gebeuren doordat mensen opeens hard afremmen omdat ze zo nodig een foto moeten maken.

Peter Kennis achterhaalde aan de hand van genoteerde kentekens de namen van de bestuurders. Hij was daar dagen mee bezig en belde ze een voor een: ,,Eentje dacht nog dat ik hem zocht voor een getuigenverklaring, maar ik kon iedereen meedelen dat ze een bekeuring van 230 euro kregen.”

En dat is precies hetzelfde bedrag dat je opgelegd krijgt als je met de smartphone in de hand achter het stuur zit te bellen. ,,Hebben ze niet in de gaten”, weet de politieman vervelend genoeg uit ervaring. ,,Ik bel er toch niet mee, roepen ze dan nog.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: