Amsterdamse politie test spuugmasker

spuugmaskerDe Amsterdamse agente zijn het spuugzat om door aangehouden verdachten in hun gezicht te worden gespuugd en is daarom een test gestart met een spuugmasker. Dit masker moet voorkomen dat verdachten de agenten in het gezicht kunnen spugen.Boeken algemeen

Het masker bestaat uit een stoffen lap met gaas. Het masker kan bij personen over het hoofd worden getrokken en bedekt de mond. Door het gebruik van stof en gaas kan de verdachte nog wel ademen, maar niet meer op agenten spugen. De ogen blijven vrij zodat verdachten nog wel oogcontact kunnen maken en agenten beter kunnen beoordelen of het goed gaat met een verdachte.

De politie zal het masker tot december 2018 testen en daarna een evaluatie op maken. Spugen is namelijk niet alleen smerig, maar ook een bedreiging voor de gezondheid van de agenten die ermee te maken krijgen. Agenten zijn niet verplicht om van het masker gebruik te maken, maar toch is de vraag groot. Het spuugmasker is tot nu toe al 42 keer gebruikt om te voorkomen dat verdachten op agenten spugen konden.

Het nadeel is dat het masker alleen gebruikt mag worden bij verdachten die al gespuugd hebben naar mensen of goederen. De persoon dient ook geboeid te zijn en de verdachte mag niet alleen worden gelaten met een spuugmasker op. Dit om verstikking te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: