Beloning van 250.000 Euro voor informatie Bende van Nijvel

Er ligt nog steeds een beloning van 250.000 klaar voor informatie die leidt tot de aanhouding van de daders die in de Bende van Nijvel. Woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize zegt dat de beloning nog steeds beschikbaar is, maar dat het gerecht bepaald of er een gouden tip of een doorbraak is in het dossier van De Bende van Nijvel.

bende van nijvelBoeken algemeen

Op de officiële website van de Belgische federale politie is te lezen; “Er wordt een beloning van 250.000 euro uitgeloofd aan de personen die informatie hebben die leiden tot de aanhouding van de daders”. Na de gewelddadige overvallen in de jaren 80 loofde Delhaize de beloning uit en die staat nog steeds open. In die tijd zou het zijn gegaan om 10 miljoen Belgische frank. Meer dan 30 jaar heeft de directie van Delhaize die som ter beschikking gesteld voor de gouden tip die leidt naar de doorbraak in het dossier van de Bende van Nijvel. Delhaize, de klanten en het personeel zijn zwaar getroffen door de aanslagen die toen zijn gebeurd.

Het gaat allemaal snel nu in de zaak van De Bende van Nijvel een bekentenis is geweest van “De Reus”. De Vlaamse topadvocaat Jef Vermassen claimde te weten wie er achter deze bende zit. Volgens het Belgische Openbaar Ministerie gaat het om een inmiddels overleden ex-rijkswacht uit Aalst en voormalig lid van elite-eenheid Groep Diane. Hij stond bekend als ‘De Reus’.

Eén gedachte over “Beloning van 250.000 Euro voor informatie Bende van Nijvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: