Crimineel Kashaf Ali Khan wint loterij 123 keer

crimineelEen Pakistaans gezin uit Groot-Brittannië heeft de loterij gebruikt om geld wit te wassen en daar kozen ze een opmerkelijke manier voor. Kashaf Ali Khan en zijn vader deden net alsof ze al 123 keer de Pakistaanse loterij hadden gewonnen en dachten zelf dat het de perfecte verklaring was voor het witwassen van hun criminele vermogen.Boeken algemeen

Zo hebben de mannen in Groot-Brittannië een huis van 412.000 pond (ongeveer 463.000 euro) gekocht van geld dat ze in de Pakistaanse loterij zouden hebben gewonnen. De politie was gelijk alert, want Kashaf Ali Khan was al eens eerder veroordeeld voor het witwassen van geld. Toen er ook nog een statisticus bij het onderzoek betrokken werd, konden ze niet langer ontkennen. Het is namelijk onmogelijk om zo vaak een loterij te winnen.

De zoon kon toen niet anders dan toegeven dat er crimineel geld was gebruikt om de woning te kopen en dat ze de winnende loten op de zwarte markt hadden gekocht. Winnaars van de Pakistaanse Loterij moeten namelijk een tijdje wachten op hun gewonnen geld en daarom bieden ze de winnende loten vaak aan op de zwarte markt. Ze krijgen dan iets minder geld, maar kunnen er wel gelijk over beschikken.

De rechter veroordeelde de zoon tot 22 maanden cel omdat hij de indruk gewekt had dat zijn vader echt in de prijzen was gevallen en het witwassen van crimineel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: