Eis van 10 jaar tegen 61-jarige man die 11-jarig meisje verkrachtte

misbruiktTegen een 61-jarige man die vorig jaar oktober een 11-jarig meisje verkracht en bedwelmd heeft is door het Openbaar Ministerie 10 jaar celstraf geëist. Door de verkrachting is het jonge meisje zwanger geraakt en moest daardoor een abortus ondergaan. Ook verdenkt officier van justitie Annemarie Kemp de verdachte man er van dat hij het meisje vaker misbruikt heeft.Boeken algemeen

Helaas kan die verdachtmaking niet hard gemaakt worden en daarom is er voor gekozen om hem niet voor de andere misbruikverdenkingen te vervolgen. Het bewijs voor de verkrachting en bedwelming is er wel. Deels omdat het meisje zwanger was geraakt en er dus keihard DNA bewijs is van het misbruik. De verdachte hielp in het huis van de vader van het meisje tijdens een renovatie. Ondanks dat er door de zwangerschap DNA-bewijs is, heeft verdachte Arnold M.nog heel lang gezwegen. Pas in augustus van dit jaar legde hij een verklaring af die achteraf het beste als dubieus bestempeld kan worden.

Hij verklaarde dat het meisje opeens naakt op hem lag en wilde daarmee suggereren dat het meisje zelf het initiatief heeft genomen voor het misbruik waarbij ze zwanger is geworden. Officier van justitie Annemarie Kemp noemde die verklaring “weerzinwekkend”. De 61-jarige Arnold M. ziet zichzelf vooral als slachtoffer.

De advocaat van de dader, Alper Cinar, is van mening dat tien jaar een te hoge strafeis is. Zes jaar zou passender zijn, volgens hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: