Is er meer criminaliteit door Marokkanen en Turken in Nederland?

criminaliteit Op social media zoals Facebook en Twitter lees je vaak dat mensen van mening zijn dat Marokkanen en Turken er voor gezorgd hebben dat er meer criminaliteit is in Nederland. Ze zouden constant voor overlast zorgen in hun buurt en geen respect hebben voor mensen die niet Marokkaans zijn. Maar is dat ook waar?

Terwijl het Centraal Bureau voor de Statistiek ook dit jaar zegt dat de criminaliteit dalende is, lijkt het wel alsof de Nederlandse burger daar heel anders over denkt. Of zou die daling komen omdat de burger toch wel weet dat de politie niks gaat doen met hun aangifte en daarom melden ze de tegen hen gepleegde misdrijven niet meer. Het heeft toch geen zin. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd ook veel Marokkaanse en Turkse jongens in de media verschenen die niet echt een positieve bijdrage hebben geleverd aan het beeld wat de Nederlandse burger heeft over deze bevolkingsgroepen. Dan bedoelen we natuurlijk vloggers zoals Ismail Ilgun en rappers zoals Boef. Hun gedrag is groot uitgemeten in de media en daardoor is het nog moeilijker om positief te kijken naar allochtonen, vinden veel Nederlanders.Boeken algemeen

Daarnaast is het natuurlijk een feit dat we vroeger de polder penoze hadden en nu hebben we het in de media vooral over de Mocro-mafia. De oude Hollandse criminelen die in veel boeken omschreven werden als kwajongens die weleens een misdrijfje pleegden zijn ingeruild voor keiharde nietsontziende criminelen van Marokkaanse en Turkse afkomst.

Moeten we dat willen in Nederland? Gaat het niet eens tijd worden om te erkennen dat we door het binnenhalen van al die gewelddadige culturen niet echt goed is voor ons gevoel van veiligheid? Of is er niks aan de hand? Laat het ons weten in de reacties!

2 gedachten over “Is er meer criminaliteit door Marokkanen en Turken in Nederland?

  • oktober 24, 2017 om 11:49 am
    Permalink

    Natuurlijk is er meer criminaliteit door Marokkanen en Turken. We hadden die achterlijke culturen nooit naar Nederland moeten halen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: