Is oud-adviseur van Rotterdam Tariq Ramadan schuldig aan verkrachting?

Tariq RamadanEr ligt een aangifte van verkrachting door schrijfster en activiste Henda Ayari tegen oud-adviseur en islamoloog Tariq Ramadan. Hij zou haar in 2012 in een hotelkamer hebben verkracht zo is te lezen in berichten die Henda Ayari op Facebook heeft geplaatst. Ze zou zijn aangevallen in haar hotelkamer door Ramadan waarna hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting, seksueel geweld en intimidatie.Boeken algemeen

Het is echter nog maar de vraag of het verhaal op waarheid berust, want de Franse schrijfster geeft ook toe dat ze het nu de wereld in slingert vanwege alle ophef door de seksuele misstappen van filmproducer Weinstein. Het kan dus ook heel goed zo zijn dat Henda Ayari probeert mee te liften op alle aandacht die dat genereert. Daarnaast is het heel moeilijk om een verkrachting te bewijzen waar blijkbaar geen andere getuigen van zijn en dat kan weleens de reden zijn dat het onderzoek naar Tariq Ramadan heel snel gestopt zal worden.

Henda Ayari heeft vorig jaar een boek gepubliceerd waar een verkrachting in voor komt en nu stelt ze dat de dader die ze in haar boek beschrijft (Zoubeyr) in het echt Tariq Ramadan zou zijn. Als dat waar is, dan is Henda Ayari ook medeschuldig als aan eventuele andere slachtoffers die Tariq Ramadan gemaakt zou kunnen hebben in de jaren daarna. Want als je weet dat iemand tot die dingen in staat is en je doet niks, maar treed pas naar buiten als je boek daardoor onder de aandacht komt, dan ben je best wel een aandachtshoer.

Eén gedachte over “Is oud-adviseur van Rotterdam Tariq Ramadan schuldig aan verkrachting?

  • oktober 21, 2017 om 11:06 pm
    Permalink

    Ik twijfel ook. Het komt haar nu allemaal wel heel goed uit en bewijzen kan ze het niet. Dat Ramadan ook een tegenaangifte heeft gedaan wegens smaad zegt veel. Blijkbaar is hij bereid om de strijd aan te gaan in een rechtszaal.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: