Justitie misbruikt persberichten voor meer geld

oplichting webshopOpgelicht worden is altijd meer dan k*t en vele slachtoffers voelen zich daarna niet serieus genomen door de politie en/of justitie. Dat is gelijk de reden waarom een persbericht van justitie altijd mooier klinkt dan het in werkelijkheid is. De politie en justitie kunnen nu wel heel mooi zeggen dat er bepaalde maatregelen getroffen gaan worden, maar iedereen die weleens aangifte heeft gedaan van oplichting weet hoe moeilijk het is om serieus genomen te worden. Een voorbeeld:

Justitie dwarsboomt malafide webshopBoeken algemeen

Justitie begint met het dwarsbomen van verdachte webshops. Zodra er drie aangiftes van internetoplichting over een winkel bij de politie binnen zijn gekomen worden betaaldiensten ingeseind. Die kunnen de rekeningen van verdachte webshops blokkeren en zo voorkomen dat meer slachtoffers worden gemaakt.

EN DAN NU DE REDEN WAAROM DAT NIET WERKT…

1. Heb je weleens aangifte gedaan van oplichting? Meestal zeggen ze bij de politie dat het een “civiele zaak” is… De meeste burgers hebben tot aan dat moment nog nooit nagedacht over het verschil tussen civiel recht en strafrecht en laten zich afschepen op het bureau… Terwijl de politie verplicht is om je aangifte op te nemen.

2. Justitie bestaat vooral uit ambtenaren die gewend zijn om traag te werken. Alles moet goedkeuring hebben en voor het cirkeltje rond is bij webshop 1, heeft de oplichter al 15 nieuwe webshops opgericht. Via katvangers, constructies, of buitenlandse bedrijven.

3. Rekeningen blokkeren klinkt heel mooi in een persbericht, maar aangezien de gemiddelde oplichter een constante stroom aan nieuwe rekeningnummers en katvangers produceert, heeft dat in de praktijk weinig nut.

4. Justitie is van bovenstaande feiten op de hoogte, maar probeert via persberichten paniek te zaaien zodat het budget voor de digitale recherche omhoog gaat….

Gelukkig is het volk niet dom… Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: