Man met enkelband pleegt zware overval in Assen

enkelbandTegen een man uit Assen is vier jaar celstraf geëist vanwege een gewelddadige overval in het huis van een vrouw. Opmerkelijk genoeg droeg de verdachte al een enkelband. De man heeft dan ook al een fors strafblad waarop onder meer een andere gewelddadige overval op terug te vinden is. Na een vervroegde vrijlating in 2014 had de man blijkbaar zijn leven nog niet gebeterd, want met een enkelband om waagde hij gewoon nog een poging.Boeken algemeen

Het slachtoffer verklaarde dat de man haar met een mes bedreigde na een raam ingeslagen te hebben. Daarop vluchtte de vrouw naar de badkamer. De dader schreeuwde keer op keer dat hij geld moest hebben en de vrouw ging na enige tijd overstag en opende de badkamerdeur. Ze werd gelijk weer met het mes bedreigd en nadat ze de dader geld uit haar keukenla had gegeven, vluchtte hij. De vrouw viel flauw buiten haar woning.

De verdachte ontkent zelf dat hij de overvaller is, ook al zegt hij wel op die tijd in het steegje bij het huis te zijn geweest. Daarnaast kwam hij volgens eigen zeggen vaak in het huis boven de woning van de vrouw om cocaïne te kopen. Wat niet in zijn voordeel werkt is het feit dat er vijf getuigen zijn die hem aanwijzen als de dader. Ook is er een mesje met bloed bij hem thuis gevonden. Dat bloed is waarschijnlijk van een getuige die hem probeerde tegen te houden en lichtgewond raakte na een mesaanval van de verdachte.

De officier van justitie noemde de vermoedelijke dader dan ook een “een onwaarschijnlijk ontkennende verdachte”. Uitspraak over twee weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: