Politiemol Amine A. gaat in hoger beroep tegen zijn straf

Amine ADe politiemol Amine A. die tegen betaling informatie over hennepkwekerijen heeft verkocht aan zijn vriend Yassine H. gaat tegen zijn straf in hoger beroep. Hij is veroordeeld voor het schenden van het schenden van zijn ambtsgeheim en lidmaatschap van een criminele organisatie en veroordeel tot vier jaar gevangenisstraf. Daarnaast mag hij de komende negen jaar ook geen publieke functie bekleden.Boeken algemeen

De rechtbank is er van overtuigd dat Amine A. in zijn functie als hoofdagent meerdere keren informatie over hennepkwekerijen uit de politiesystemen haalde en die doorverkocht zodat zijn criminele vrienden op tijd hokken konden ontruimen voor er een inval gedaan werd. Ook Yasinne H. en een andere medeverdachte vechten hun straf aan.

Het OM had 5 jaar tegen de voormalige hoofdagent geëist, maar zijn advocaat stelde dat de straf veel lager had moeten uitvallen en is van mening dat Amine A. beter een werkstraf kon krijgen zodat hij niet meer de cel in hoeft. Amine A. zou zijn verantwoordelijkheid hebben genomen en spijt hebben betuigd.

Daar heeft de gewone burger natuurlijk niks aan en die zal het liefst zien dat corrupte agenten nog harder gestraft worden, want de politie zou een organisatie moeten zijn waar je op kan vertrouwen. Zolang dit soort mensen in de politiesystemen kunnen, zal dat vertrouwen meer en meer beschadigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: