Richard Eduardo Riquelme Vega aangehouden in Chili

Richard Eduardo Riquelme Vega
De arrestatie in Chili

Één van de grootste huidige hoofdrolspelers in de Amsterdamse onderwereld is opgepakt. Richard Eduardo Riquelme Vega is in Chili aangehouden op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. De meeste misdaadwebsites laten zijn achternaam weg, maar linken wel naar het nieuwsbericht waar zijn volledige naam te vinden is. Dat heeft dus weinig zin.

De Chileense media liet afgelopen vrijdag weten dat Richard Eduardo Riquelme Vega aangehouden is omdat hij verdacht wordt van internationale handel in cocaïne. Daarnaast beweert de Chileense media dat ‘Rico’, zoals veel mensen hem kennen, ook verdacht zou worden van twee liquidaties. Echter beweerd het Nederlandse Openbaar Ministerie dat hij in Nederland niet vervolgd zal worden voor liquidaties. Dat zegt nog helemaal niks, want ook Spanje, Duitsland en Brazilië hebben Rico op een opsporingslijst gezet. Het moet dus nog duidelijk worden of hij in één of meerdere van die landen gezocht wordt voor levensdelicten.Boeken algemeen

Hier in Nederland gaat het om verdenking van voorbereiding van drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie en het witwassen van geld. Richard Eduardo Riquelme Vega zou geregeld in Dubai verblijven en naast zijn Nederlandse paspoort beschikken over een Spaan, Chileens en Colombiaans paspoort.

Richard Eduardo Riquelme Vega
In Chili is volgens Chileense media vrijdag Richard Eduardo Riquelme Vega (alias Rico, 42) aangehouden. Dat is gebeurd op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: