Waarom legale wietteelt de criminelen niet gaat stoppen

wietteeltHet legaliseren van de wietteelt klinkt in theorie heel mooi, maar het gaat de criminele wietteelt niet stoppen. Al in 2014 bleek uit onderzoek van EenVandaag dat een meerderheid (61%) van de bevolking voor legale wietteelt was, als gemeenten zelf de kweek en de verkoop van wiet zouden organiseren. Nu staan meerdere gemeenten zoals Breda, Alphen aan de Rijn, Amsterdam, Zwijndrecht en vele anderen aan de poort van het kabinet te rammelen om zelf wiet te gaan kweken.Boeken algemeen

Het klinkt allemaal heel mooi dat legale kweekbedrijven straks de coffeeshops gaan bevoorraden, maar in de praktijk gaat het grootste gedeelte van de Nederlandse wietteelt niet naar de coffeeshop. Dat is namelijk bedoeld voor de export omdat er in het buitenland veel meer geld voor de wiet gevraagd kan worden. De criminelen die voor de export van wiet verantwoordelijk zijn, gaan echt niet opeens iets anders doen omdat er plotseling een aantal Nederlandse gemeentes zijn die zelf wiet kweken.

Het criminele aspect haal je op deze manier dus helemaal niet weg, ook al wil de politiek je dat graag laten geloven. Natuurlijk zal er een daling te zien zijn van het aantal illegale kwekerijen in Nederland, maar de echte grote jongens gaan rustig door en maken zich niet zo druk om de bevoorrading van de Nederlandse coffeeshops. Die criminelen zullen illegaal blijven kweken en smokkelen. Daar kan niemand iets aan doen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: